Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı Toplantısına Katıldı.

Görüntülenme: 772 Eklenme Tarihi: 27-01-2020

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ankara'da yapılan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında Bartın Üniversitemiz ihtisaslaşmaya hak kazandı.

Yeni YÖK anlayışının büyük önem verdiği ‘Bölgesel Kalkınma ve Odaklı Misyon Farklılaşması’ projesi kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konulu başvurusu yapılan incelemeler sonucunda kabul edildi. Aralarında Artvin Çoruh Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi‘nin de bulunduğu ihtisaslaşmaya hak kazanan üniversiteler YÖK’te yapılan toplantıda kamuoyuna tanıtıldı.

YÖK’te yapılan toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Orhan Uzun, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, proje komisyon üyeleri, proje kapsamında daha önce belirlenen 10 üniversitenin rektörleri, projeye yeni seçilen 5 üniversitenin rektörleri ile bulundukları ilin valileri ve sanayi ve ticaret odaları başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 2015 yılında uygulamaya koydukları ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olduğunu ifade ederek öneminden bahsetti.

Katıldığı toplantıyı değerlendiren TSO Başkanı Halil Balık, Bartın Üniversitesinin ‘'Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’' alanında ihtisaslaşmaya hak kazanmasından dolayı gururlu olduklarını belirtti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm kurumlarla işbirliği ve fikir birliği içinde olduklarını söyleyen Başkan Halil Balık, bu başarı hem ilimize hem de bölgemize değer katmıştır. '‘Filyos Limanı ve Endüstrisi Bölgesi Projesi’' ülkemizin ve bölgemizin önemli projelerinden biri. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun'a, Bartın Üniversitesi öğretim üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Oda olarak kendilerine her zaman destek olmaya devam edeceğiz'' dedi.