BARTIN TSO BAŞKANI HALİL BALIK KARADENİZ BÖLGESİ ODA/BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI.

Görüntülenme: 51 Eklenme Tarihi: 02-10-2020

Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleşen Karadeniz Bölgesi Oda/Borsa Başkanları istişare toplantısına katıldı.

Video konferans yoluyla gerçekleşen toplantıda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, salgın sürecinde yaptıkları işlere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Oda Borsa ve Sektör Meclisleri ile birlikte yaptıkları çalışmalara değindi.

Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı’na sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. En son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” dedi.

Hisarcıklıoğlu beklenti içinde oldukları konuları ise; “Vergi-SGK ödemeleri için vadelendirme imkânı getirilmeli. Kamuda bekleyen alacaklar (başta medikal sektörüne) (nakden veya tahville) ödenmeli. Kısa çalışma ödeneği uygulaması 2020 sonuna kadar devam etmeli. YEKDEM maliyetleri azaltılmalı. GEKAP ile ilgili yükler düşürülmeli/uygulama 2021’e ertelenmeli. COVID-19’un iş kazası kapsamında olmaması sağlanmalı. Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde acenteler aleyhine olan maddeler değiştirilmeli. Piyasada kamu kaynaklı rekabeti bozan uygulamalar var, bunlara son verilmeli. Tarımsal üretimde kullanılan girdilerinin yüksek fiyatlarına önlem getirilmeli” dedi.

3 saat süren toplantı Oda/Borsa Başkanlarının dile getirdiği sorun ve çözüm önerilerinin ardından sona erdi.