Bartın TSO Başkanı Halil Balık, TOBB Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Toplantısına Katıldı.

Görüntülenme: 761 Eklenme Tarihi: 07-02-2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla ayrı ayrı toplandı.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, üyesi ve raportörü olduğu Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katıldı.
TOBB İkiz Kuleler de gerçekleşen toplantıya, komisyon üyelerinin yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil ve TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş da katılım sağladı.
Toplantıda, Mali ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2019 Yılı Ekonomik Rapor”u ayrıntılı bir şekilde incelendi.  Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında yapılan genel değerlendirmelerden sonra gayri safi yurtiçi hasıla, sektörel gelişmeler, yatırımlar, enflasyon, para, banka, sermaye piyasası, kamu maliyesi, döviz kurları, dış ticaret, ödemeler dengesi, uluslararası doğrudan yatırım ve dış borçlar gibi temel ekonomik göstergeler ile nüfus, eğitim, sağlık ve çalışma hayatına (istihdam ve ücretlere) ilişkin sosyal göstergeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Komisyon, Raporda 2019 yılında Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerin objektif bir şekilde değerlendirildiği konusunda görüş birliğine vardı.
Komisyon toplantısı, üyelerin bulundukları illerdeki ekonomik duruma ve yaşanan sorunlara ilişkin açıklamaları ve Türkiye ekonomisindeki güncel ekonomik ve sosyal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmasıyla sona erdi.