Bartın TSO Fiyat Etiketi Denetimi Yaptı.

Görüntülenme: 69 Eklenme Tarihi: 15-10-2020

Bartın TSO Fiyat Etiketi Denetimi Yaptı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası kent merkezindeki yerel, ulusal marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı.
Yanıltıcı yada aldatıcı bilgilendirmelerin önüne geçmek için tüketicinin korunması kapsamında Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası kent merkezindeki marketlerde satışa sunulan ürünlerin etiketli olup olmadığını ve fiyat tarifelerini denetledi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık'ın yaptığı açıklamada, tüketicilerimizin doğru ürüne doğru fiyatla sahip olması en doğal hakları bunun için işyerlerimiz etiketlerin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilecek, okunabilecek ve hangi mala ait olduğu açıkça belli olacak şekilde koyması gerekiyor. Görünen o ki son dönemde tüketicimizin önceliği gıda ve temizlik ürünleri bu kadar hassas bir dönemde tüm işyerlerinde kanunen ürünlerin fiyatlarının görünecek yerde olması, etiketli şekilde satışa sunulması ve fiyat tarifesinin görülmesi tüketicinin hangi ürüne ne kadar fiyatla sahip olabileceğini bilmesi gerekli. Yaşadığımız pandemi dönemimde şartlar oldukça ağır, fırsatçılık yapanlara göz açtırmamak için denetimlerin sıklıkla gerçekleştirilmesi ve takibi yapılması önemli. Bizde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bartın Belediyesi ve ilgili kurumlara destek olmak üzere üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık.1 hafta ilgili personelimiz tarafından yerel ve ulusal marketlerde etiket ve fiyat tarifesiyle ilgili denetimler yapıldı ve ilgili kuruma raporumuzu sunduk. Hem tüketicimizin hem de esnafımızın mağdur olmaması için herkesin daha hassas olması gerekir''dedi.