Görüntülenme: 24 Eklenme Tarihi: 24-11-2021

Bartın TSO’da Sorumlu Emlak Danışmanlığı Seviye 5 Sınavı Gerçekleştirildi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 'Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları' kapsamında ‘'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı’’ TSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak TOBB MEYBEM değerlendiricisi Adnan Kara tarafından 16 katılımcıya; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesi”ne dair hususlar anlatıldı.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Eğitim Toplantısı’nın ardından; oda MEYBEM sorumlu personeli Cansu Akçay koordinatörlüğünde, TOBB MEYBEM değerlendiricisi Adnan Kara tarafından Yazılı ve Uygulamalı olarak iki aşamada 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı’ gerçekleştirildi.

Yazılı ve performans olarak iki aşamada gerçekleşen sınavlarda başarılı olan emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacak.