BARTIN TSO'DAN İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILDI

Görüntülenme: 169 Eklenme Tarihi: 26-08-2020

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri için mesleki yeterlilik sınavları 22-23-24.08.2020 tarihinde yapıldı.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleğinde de gerçekleşen sınavlar da adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınav da ter döktüler..

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilirken, hali hazırda ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için de sınavlar yapılmaya başlandı.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavı, TOBB MEYBEM tarafından yapılmakta olduğunu belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil BALIK şunları ifade etti: “Sınavlar yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Teorik sınavlar odamızın toplantı salonunda, uygulamalı sınavlar ise alanı uygun olan TOBB MEYBEM tarafından onay verilmiş olan Odamız üyesi ASLANOĞLU MOTOR’S firması bünyesinde yapıldı.
Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar, ’MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazanacaklardır. Özellikle altını çizmekte fayda gördüğümüz diğer bir husus, Ticaret İl Müdürlükleri mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere Yetki Belgesi vermeyecekler, Noterler ise, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini istiyoruz" dedi.