TSO Başkanı Halil Balık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı.

Görüntülenme: 123 Eklenme Tarihi: 05-03-2021

TSO Başkanı Halil Balık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Başkan Halil Balık mesajında şu ifadelere yer verdi; ''Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan kadınlarımız, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedir. Bir milletinin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi'dir kadın. Kadınlarımız modern ve çağdaş düşünceleriyle hayatımızın her alanını güzelleştiren, dünyada toplumların gelişmesinde ve refah düzeye ulaşmasında vermiş oldukları mücadeleyle zaman içerisinde hem kendi haklarını kazanmışlar hem de içinde bulundukları toplumlara kazandırdıkları haklarla çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Milli Mücadelemizde cephede savaşan askerine mermi taşıyan Türk kadınına, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk tarafından seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere bir çok hakkı kanunlara dayandırarak verilmiştir. Bu konuda dünyanın gelişmiş ülkelerine de ilham kaynağı olmuş, kadınlarımız sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyor, kadınlarımıza her alanda verdiği haklar için şükranlarımı sunuyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve elde ettikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, bu vesile ile tüm dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlarım. Yaşamlarının her alanında mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim''dedi.