Kolay İhracat Platformu Duyurusu

Görüntülenme: 235 Eklenme Tarihi: 08-09-2020

Kolay İhracat Platformu Duyurusu

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız yazıda, Kolay İhracat Platformu’nun Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde kamuoyuna açıklandığı bildirilmiştir.

Kolay İhracat Platformu, yurt dışı pazarlara girişte gereksinim duyulan ve pazarlama stratejilerine yön veren bilgilerin tek kanaldan ihracatçıya ulaştırılması ile hedef pazar tespiti kapsamında bir karar destek mekanizması sunması amacıyla geliştirilen çok boyutlu dijital bir platformdur.

Söz konusu platformla, ihracatçılar için hayati nitelikte sayılabilecek ve farklı kaynaklardan farklı formatlarda toplanıp paylaşılmakta olan birçok bilginin birbirini tamamlayan kullanıcı dostu bir yaklaşımla sistematik bir şekilde ihracatçıya sunulması ve ihracata ilişkin kararlara yönelik bir yol haritası ortaya konulması amaçlanmaktadır.

Kolay İhracat Platformunda, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan çeşitli veri tabanları ve sistemlerin yanı sıra ücretli veri kaynaklarının entegrasyonu ile elde edilen bilgiler “Ülkeler” ve “Sektörler” modülleri, yürürlükte olan mevzuata ilişkin gerekli bilgiler ise “Dış Ticaret Mevzuatı” modülü aracılığıyla kullanıcıya sunulmaktadır. Bunun yanı sıra; belirli bir ürün ve hedef pazar özelinde geliştirilen “Pazara Giriş Haritası” modülü ile ihracatçılarımızın pazara giriş kararlarında ihtiyaç duyduğu bilgilere tek bir platform üzerinden ulaşması hedeflenmektedir. Platforma entegrasyonu sağlanan tüm veri kaynaklarından derlenen milyonlarca verinin işlenerek ve makine öğrenmesi algoritmasına sahip analitik modellemeler ile kurgulanmasıyla, küresel ticaret istatistikleri ve Türkiye’nin ihracat ekosistemi göz önünde bulundurularak ortaya konulan "Akıllı İhracat Robotu" modülü aracılığıyla ihracatçılar, hedef pazar tespitine ilişkin çok çeşitli sorularına yanıt bulabilmektedir.

Kolay İhracat Platformuna  www.kolayihracat.gov.tr adresinden erişim sağlanmaktadır.

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

BARTIN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI