Filyos Vadisi Yatırım İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

HABERLER

Görüntülenme: 41 Eklenme Tarihi: 10-01-2022

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Vali Sinan Güner’ in başkanlığında Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Filyos Vadisi Yatırım İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı”na katıldı.
Toplantıda Mugada-Kızılkum-Filyos bağlantı yolu, Mugada-Kızılkum Bölgesinde kamuya ait arazilerin tespiti, eğitim ve dinlenme tesisi yapılmak üzere yer tahsisi, OSB parsellerinin tahsisi (filyos bölgesi ile ilgili sanayi alanlarının tespiti), Bartın Belediyesi tarafından Çaycuma yolu istikametinde yeni konut ve sanayi parselleri üretilmesi ve imar planlarının yapılması, Filyos-Bartın demiryolu bağlantısı, Kozcağız-terminal arası bölgede arsa üretimi, Bartın Üniversitesinde teknopark açılması ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında teknik okul veya mevcut okullarda modern atölyeler açılması konuları görüşüldü.
Toplantıyı değerlendiren TSO Başkanı Halil Balık, Filyos Projesi bizi fazlasıyla heyecanlandırmakta. Limanlar her zaman bulunduğu bölgeye kazanımlar sağlar, liman faaliyetlerindeki katma değerli hizmetler ve limandan yurt dışına ve içine yönelik yük akışlarının bölgeyi hareketlendirmesi yeni istihdam oluşması demektir.  Bununla birlikte eğitim, sağlık ve altyapı yatırımlarının yapılması ticari altyapının bölgede oluşturulması ile cari açığın azaltılmasına da katkı sağlayacak. Filyos Projesi hem bölgemiz hem de ilimiz ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacak  " diye konuştu.