MOBİLYA-AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI.

Görüntülenme: 62 Eklenme Tarihi: 07-04-2021

MOBİLYA-AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında İlimiz de faaliyet gösteren Mobilya-Ağaç ve Orman Ürünleri İmalatı Sektörüne yönelik KÜSİ Alt toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda çevrimiçi zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, ilimiz de faaliyet gösteren mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatı sektörünün sorunlarına yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıya Bartın Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol CANGI, İl Ticaret Müdürü Erhan ÖZCAN, OSB Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU, Bartın TSO Genel Sekreteri Ahmet İNCEKARA , BAKKA Bartın Destek Ofisi Dr. Şahin BAŞ, ilgili kurum yetkilileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatı ekonomik kalkınma için özellikle kırsal istihdam açısından önemli bir sektördür. Ürünlerin üretimi birçok işletmelerde yapılırken, ormana dayalı sektörler dünya piyasalarında ticaret hacimleri bakımından oldukça fazla olan sektörlerdir. Bu tür işletmeler üretimde önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebeple yapılan toplantımızda notlarımızı aldık. Sektörümüzün sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımıza başlayacağız ’’dedi.

Katılımcıların sektörlerine ait durum değerlendirmesi ve öneri sunmalarının ardından toplantı sona erdi.