SAYA VE AYAKKABI İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI OSB İNOVASYON MERKEZİNDE BAŞLADI.

Görüntülenme: 124 Eklenme Tarihi: 28-09-2021

SAYA VE AYAKKABI İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI OSB İNOVASYON MERKEZİNDE BAŞLADI.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde saya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için faaliyete alınan % 50 istihdam garantili Saya Eğitimlerinin 6. sı Organize Sanayi Bölgesi İnovasyon Merkezinde başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)  kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Kozcağız Belediyesi’nin de ortak olduğu  “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” projesi kapsamında eğitim alacak kursiyerler evlerinde saya üretimi ve montajı yaparak istihdama katılacak. Ayrıca proje kapsamında Bartın İnovasyon Merkezinde kurulan eğitim merkezinde sayacılık ve montajı konusunda eğitim alacak kursiyerlerin sektörde istihdama katılımları sağlanacak.

Eğitimler hakkında açıklamada bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, ‘’2018 yılında 317.000 TL lik Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) projesi ile Şiremirtabaklar Köyünde atıl durumda bulunan İlkokulun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilmesi ile Saya Eğitim Merkezini açarak, İlimizde 20 nin üzerinde Saya ve Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ortak sorununu gidermiş olduk. Nitelikli kalifiye elemanın yetiştirilmesi ve bu kişilerin iş sahibi olabilmesi adına 3 buçuk aylık 5 program halinde eğitimler gerçekleştirdik. Gerçekleşen kursların ardından eğitimlerde başarı gösteren 80 kadar kursiyerimizi istihdama kavuşturduk. Yönetim Kurulumuz ile yaptığımız toplantılarda hem kursların devamlılığı hem de nitelikli insan gücünün artması düşüncesiyle Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sayayı Evlerde Üretiyoruz projesini hayata geçirerek eğitim programının 6. sını OSB İnovasyon Merkezinde başlattık. Projenin toplam maliyeti 1.901.000 TL olup, 1.500.000 TL si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hibesi, 401.000 TL si oda bütçesinden karşılandı. Bu proje ile işbaşı eğitimlerin haricinde çeşitli sebeplerle iş yerinde çalışamayan, bakmakla yükümlü olduğu çocukları, yaşlıları ya da engelli bireyleri bulunan ve kırsal kesimde ikamet eden toplam 53 vatandaşa saya dikim makineleri dağıtarak evlerinde istihdama katılımlarını sağladık. Ayrıca işbaşı eğitim programına katılan kursiyerlerimizin günlük ücretleri İŞ KUR tarafından, yemek ve servis giderleri de odamız tarafından karşılanmakta.İstihdamı artırmaya yönelik her projede yer aldık ve almaya da devam edeceğiz’’ Dedi.