Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık TOBB İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Toplantısına Katıldı.

Görüntülenme: 17 Eklenme Tarihi: 29-04-2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen İç Anadolu ve Karadeniz Bölge toplantısı, bölge oda/borsa başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Hisarcıklıoğlu, pandeminin başlangıcından bu yana tüm oda/borsa başkanlarının üyelerinin nabzını tuttuğunu,  onlara tercüman olarak, dertlerini aktardığını söyledi.

TOBB olarak bu sıkıntıları hükümete ilettiklerini ve pek çok alanda çözüm ürettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “En çok sıkıntı yaşanan sektörlerde Muhtasar-KDV-SGK ödemelerini 6 ay ertelendi. Turizm-Lokanta-Yolcu Taşıma-Eğitim sektörlerindeki KDV oranını indirildi. Vergi-SGK gibi kamuya borçlar için vadelendirme imkânı temin edildi. İşyeri kira stopajları düşürüldü. Turizm sektöründe kamuya yapılacak ödemeler ve Konaklama Vergisi ertelendi. Esnafa, şahıs şirketlerine ve ciro kaybı yaşayan küçük işletmelere nakdi destek ödemesi yapıldı. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanma şartları iyileştirildi. İşte en son hep birlikte yaptığımız açıklamalar sonrasında Haziran sonuna kadar da süresi uzatıldı” dedi.

Kredi Garanti Fonu teminatıyla Kamu Bankaları tarafından düşük faizli kredi paketleri çıkarıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, böylece 200 bin işletmeye 150 milyar lira kredi desteği verildiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak ekonomik sıkıntıların en yoğun hissedildiği dönemlerde Nefes Kredisi kampanyaları yaptıklarını, ellerindeki tüm kaynakları, bankaların kaynaklarıyla birleştirip, üyelere düşük maliyetli kredi destekleri sağladıklarını vurguladı.

Toplantıda söz alan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, oda üyelerine bulundukları ziyaretler esnasında alınan notları ve talepleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti.

Toplantıda, kapanan iş yerlerine destek, kamuya vergi/SGK vb ödemelerin ertelenmesi, hammadde tedariğinde sorun, matrah artırımı ve stok affı talebi öne çıktı.