Görüntülenme: 53 Eklenme Tarihi: 27-12-2021

TOBB MEYBEM AŞ İŞBİRLİĞİNDE SINAVLAR YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları yapılmaya devam ediyor.
“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” sınavı 10 kişinin katılımı ile Bartın TSO hizmet binasında, uygulamalı sınav ise oda üyemiz Şükrü Taş Şükrübey Otomotiv de yapıldı.
Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.
İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için 24 Aralık tarihinde, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ve oda Meybem sorumlu personeli Cansu Akçay koordinatörlüğünde sınavlar gerçekleştirildi.
Sınavla ilgili değerlendirme yapan TSO Başkanı Halil Balık “2. el oto alım satım ticareti yapabilmenin şartlarından olan meslekî yeterlilik belgeleri konusunda MEYBEM iş birliğinde Bartın'lı galericilerimize yönelik düzenlediğimiz belgelendirme çalışmalarının bir yenisini daha gerçekleştirdik. Galericilerimizin talepleri doğrultusunda oluşan 10 kişilik grubumuz MEYBEM’den gelen değerlendirici tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutuldular. Bartın TSO hizmet binamızda gerçekleştirilen sınavlarda galericilerimiz araç alım-satım işlemini uygulamalı şekilde gerçekleştirerek şartları yerine getirmeye çalıştılar. MEYBEM tarafından yapılacak değerlendirmelerde ve sınavda başarı sağlayan galericilerimiz meslekî yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaklar. Üyelerimize yönelik bu tarz belgelendirme çalışmalarını bize gelecek taleplere göre yineleyeceğiz. Ayrıca sınav için yatırılan ücretler Bakanlık tarafından hibe olarak karşılanmakta. Sınav öncesi ücret yatırılıyor, başarılı olan adayların ücreti ise geri yatıyor. Sürecin galericilerimiz tarafından takip edilerek iyi değerlendirmelerini ve yetki belgesi başvurularını bir an önce gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz diye belirten TSO Başkanı Halil Balık, uygulamalı sınavda iş yerini bizlere açarak destek veren üyemiz Şükrü Taş’a da teşekkürlerimi sunuyorum. ” dedi.