Görüntülenme: 146 Eklenme Tarihi: 08-12-2021

Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu’ndan SANKO Çimento’ya ziyaret

Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurul üyelerinden oluşan heyet SANKO Çimento Fabrikasına ziyarette bulundu.
Kentimizde üretilmesine karşın başka illerdeki firmalar tarafından yurt dışından ithal edilen ürünlerin Bartın’daki üreticilerden tedarik edilmesine yönelik başlatılan ziyaretler kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, İl Ticaret Müdürü Erhan Özcan ile Şube Müdürü Mehmet Selim Ulutaş tarafından Bartın’da üretim ve yatırımlarına devam eden SANKO Çimento Fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi.
Bilgi alışverişi yapılan ziyaret hakkında açıklamada bulunan Bartın TSO Başkanı Halil Balık, “İlimiz içinde imal edilen ürünlerin diğer illerde ithal eden firmalarca satın alınıp böylece cari açığın azalmasına yönelik çalışma yapmak üzere firma ziyaretlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulunda alınan karar gereği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Birol Cangi, İl Ticaret Müdürümüz Erhan Özcan ve Şube Müdürümüz Mehmet Selim Ulutaş ile Bartın SANKO Çimento Fabrikasına da ziyarette bulunduk. Oldukça faydalı geçen bu ziyaretimizde karşılıklı bilgi alışverişlerinde bulunduk. Ziyaretlerimizin amacı hem ilimize hem de ülke ekonomisine büyük kazanımlar sağlayan firmalarımızın ürettikleri ürünleri iç piyasaya tanıtmak ve anlatmak. Bu ürünler ülkemizde üretiliyor olmasına karşın yurt dışından ithal ediliyorsa bunun da önüne geçmek. Ancak bu şekilde ülkemizin cari açığının azaltılmasına katkı sunabiliriz. Bu yönde çalışmalarımız hızla devam edecek.” Dedi.