TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALİL BALIK - SAYA’YI EVLERDE ÜRETİYORUZ” PROJESİ İÇİN SAYA FİRMALARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Görüntülenme: 249 Eklenme Tarihi: 21-08-2020

TSO tarafından çalışmaları sürdürülen “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğindeki Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı(SOGEB) iş birlikli proje teklifi 19.08.2020 itibari ile BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI(BAKKA) tarafından onaylandı. Yaklaşık 2,5 milyonluk bütçe öngörülen proje için, bakanlığa destek talebi 2.196.753,48  TL olarak iletilen bütçe teklifinin, 1,5 milyonunun karşılanacağı bildirildi. Bütçe revizyonu için bir araya gelen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil BALIK, TSO Genel Sekreteri Ahmet İNCEKARA, proje sorumlusu Sena KASAPOĞLU, Bartın İl Özel İdaresi proje uzmanı Endüstri Mühendisi Özkan ÖZDEMİR Gül Saya yetkilisi Erdoğan GÜL, Enes Saya ve Ayakkabı yetkilileri Umut Yaşar AKBAŞ ve İsa ERDOĞAN, Çağdaş Ayakkabı temsilcisi İslam ÇAĞDAŞ, Özbek Saya temsilcisi İbrahim ÖZBEK, Cemre Saya yetkilisi ve Dernek Başkanı Necati SANDIKÇI, Zimaro Ayakkabı yetkilisi Ramiz TARHAN katıldı.

Toplantı gündeminde Saya Makinelerinin bölgesel dağılımı, sayıları ve eğitim merkezi planlamasına dair fikir ve öneriler sunuldu. Kozcağız Belediyesi’nin de ortak olduğu proje için, revizyonları konuşmak üzere Kozcağız Belediyesi ziyareti gerçekleştirilmesi planlandı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil BALIK  :  “Proje kapsamında istihdamın sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Bartın için genç işsizlerimizin , üretken kadınlarımızın ve destek ihtiyacı bekleyen halkımıza  ön ayak olmaktan dolayı mutluyuz. Projemizle yoksulluğu ve göçü önleyerek bu  sektördeki eğitim ve üretim alanında faaliyetlere teşvik etmeye devam edeceğiz” diyerek sürekliliğinin sağlanmasına ilişkin çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.