Görüntülenme: 124 Eklenme Tarihi: 29-11-2021

TOBB MEYBEM AŞ İŞBİRLİĞİNDE GALERİCİLİK SINAVI YAPILDI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 25 Kasım 2021 tarihinde Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı. Sınavda pandemi kuralları dikkate alındı, sosyal mesafeye uyuldu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında; korona virüs tedbirleri çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak 10 kişinin katılımı ile oda MEYBEM sorumlu personeli Cansu Akçay koordinatörlüğünde ve MEYBEM TOBB değerlendiricisi Emrah Erçek tarafından motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu seviye 5 yeterlilik sınavı yapıldı.
Konu hakkında açıklama yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu Kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak 2018 yılı şubat ayında resmî gazetede yayımlanıp yürürlüğe giren kanunla birlikte bu belgeyi almanın zorunlu hale geldiğini söyledi.
Gelecekte bu mesleği yapmak isteyenlerin mağdur olmamak adına belge alması gerektiğini dile getiren Balık, “Bartın TSO olarak üyelerimizin ve gelecekte bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına TOBB Meybem A.Ş ile birlikte hızlı bir çalışma yaparak belgelendirme sınavlarını organize ettik. İki aşamalı olarak yapılan sınavların teorik ve uygulama kısmının her ikisinden de başarılı olan adaylar belge lamaya hak kazanacaklar.
Ayrıca mesleki yeterlilik belgeleri 5 yılda bir yenilenecek olup, Yetki belgesi, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki il müdürlüğü tarafından verilecek” ifadelerine yer verdi.