GEREKLİ EVRAKLAR
-
Şube açılışına ilişkin; noter onaylı Genel Kurul Toplantı Tutanağı
(1 adet asıl – 1 adet fotokopi)
- Tek pay sahipli şirketlerde toplantıda hazır bulunan pay sahibinin veya temsilcisinin de toplantı tutanağını imzalaması zorunludur. (Yönetmelik Madde 26)
- Tek pay sahipli şirketlerde (Değişik ibare:RG-9/10/2020-31269) Toplantı Başkanı seçilmesi yeterli olup ayrıca Tutanak yazmanı, Oy toplama memuru seçilmesine gerek yoktur. Ayrıca tutanak yazmanı ve oy toplama memuru seçilmemişse, bunlara ait görevler toplantı başkanı tarafından yerine getirilir. (yönetmelik Madde 14)
- Ticari defterlerini ETDS üzerinden tutmaya başlayan şirketler tarafından Ticaret Sicili Müdürlüğümüze sunulan organ kararlarının ETDS tarafından verilen doğrulama kodunu ihtiva etmesi gerekmekte olup, müdürlüğünüze yapılan başvurularda ibraz edilen bu kararların https://etds.ticaret.gov.tr adresinde yer alan "Belge Doğrulama" alanından doğrulanması yapılarak gerekli tescil işlemi yürütülecek ve bu kararlar için ayrıca noter tasdiki aranmayacaktır.
- Elektronik ortamda (MERSİS vb Uygulamalar) alınan kararlarda noter tasdiki aranmayacaktır.
-
Hazır Bulunanlar Listesi
(1 adet asıl). Tek pay sahipli şirketlerde (Değişik ibare:RG-9/10/2020-31269) genel kurul toplantısına katılabilecekler listesinin hazırlanması zorunlu değildir. (Yönetmelik Madde 14)
-
Vekaleten katılım varsa Noter onaylı vekaletname
Şirket ortakları Vekilleri vasıtasıyla toplantıda temsil edilebilmeleri için vekâletnamenin noter onaylı şekilde düzenlenmesi (Mülga ibare:RG-9/10/2020-31269) (…) gerekir. (Yönetmelik Madde 18/7)
-
Çağrılı genel kurullarda Gündem Kararı
(1 adet fotokopi)
- Çağrılı genel kurullarda gündemin yayımlandığı sicil gazetesi fotokopisi ile iadeli taahhütlü gönderi fotokopileri
-
Şube müdürü/müdürlerinin imza örneği/imza beyanı
Kamu kurum ve kuruluşlarınca veri tabanlarında tutulan imza kaydının bulunmaması veya kaydın temin edilememesi halinde, ilgililerin imzaları, fiziki olarak notere onaylattırılmak veya herhangi bir Ticaret Sicili Müdürlüğünde yazılı beyanda bulunmak suretiyle müdürlüğe verilir. (1 adet asıl)
Yeni kimlik kartı ile yetkili olarak eklenen kişilerin imza örnekleri elektronik ortamda NVİ'den alınarak MERSİS veri tabanına kaydedilebilmektedir. Bu durumda olan yetkililer için fiziki imza beyanı talep edilmeyecektir. (4/3/2022 tarihli 72558467 sayılı Bakanlık Genelgesi)
-
Şube müdürlerinin bu görevi kabul ettiklerine ilişkin yazılı beyanları
Şirket/işletme adına imzaya yetkili olan kişilerin yetki kabul işlemlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla MERSİS'te "Yetki Kabul İşlemleri" modülü oluşturularak devreye alınmıştır. Mersis üzerinden elektronik ortamda yetki kabulü yapılmışsa fiziki yetki kabul belgesi talep edilmeyecektir. (4/3/2022 tarihli 72558467 sayılı Bakanlık Genelgesi)
- Şube müdürü/müdürlerinin 2 şer adet fotoğrafları
- Açılması Bakanlık veya resmi kurumların iznine veya uygun görüşüne tabi olan şubeler için bu izin veya uygun görüş yazısı
- Yeni Kayıt Talep Dilekçesi
-
Tüzel Kişi Kayıt Beyannamesi
(Odaya kayıt için)
NOT:
https://mersis.ticaret.gov.tr/ adresinden elektronik başvuru yapılması gerekmektedir.
Belgeler
Bilgi ve Destek İçin
Telefon:
0 (378) 227 10 46
Dahili Hatlar: 124 – 125 E-Posta: